32

Започва делото за убийството в пазарджишкия кв. „Запад“

Делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал „Запад“, извършено през септември миналата година, ще се гледа утре от Окръжния съд в града, съобщават от пресцентъра на ведомството. Първото разпоредително заседание е насрочено за 9:30 часа. Съдия-докладчик е Кристина Пунтева. Делото ще се разглежда от разширен състав – двама съдии и трима съдебни заседатели. 

То е образувано по внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Срещу 19-годишния Никола Райчев е повдигнато обвинение за това, че на 29 септември 2023 г. в гр. Пазарджик умишлено е умъртвил Ангел Здравков, като му е нанесъл 2 прободни рани с нож. Деянието е извършено предумишлено и по особено мъчителен за убития начин.

От деня на престъплението до момента Никола Райчев е с най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Той бе арестуван дни след престъплението в София. Около задържането му имаше спор - прокуратурата твърдеше, че е опитал да се укрие, докато защитата му при гледане на мярката за неотклонение настояваше, че сам се е предал.

Убитият младеж е бил наръган два пъти - първия път в корема, а после е получил още един удар с нож в гръб, който е попаднал в бедрото му. Преди това двамата с нападателя се спречкали. Ангел се опитал да избяга, но бил догонен от Никола.

Никола е учил в Професионалната гимназия по механо и електротехника, но напуснал училище, преди да завърши. С Ангел са се познавали, но са се движили в различни приятелски кръгове. Общото между тях е момиче, което е било приятелка на Никола и той бил влюбен в нея. Във фаталната вечер тя се разхождала с Ангел в кв. „Запад“. Едва ли е знаела, че болезнената ревност на Никола ще го убие.

Случаят предизвика остра обществена реакция и редица масови протести и шествия в памет на Ангел. Близки на загиналия младеж настояват виновният за смъртта му да бъде наказан с цялата строгост на закона.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?