Следвайте ни

Започна се: Черен пиар и фалшив предизборен документ в Стрелча

Полиция и прокуратура ще проверяват кой е авторът, днес от АБВ депозират сигнал

viber icon

Фалшив предизборен документ се появи броени часове след регистрацията на Стойно Чачов като кандидат за кмет на Стрелча в предстоящите на 27 септември частични избори. В обръщението, оформено като бланка на политическата организация, която го издига - АБВ, и написано от името на регионалния координатор Атанас Шопов, се казва, че той и колегите му от партията са осъзнали огромната грешка, залагайки на Чачов. След като видели състоянието на града след неговото 5-годишно управление, се убедили, че неговата кандидатура няма как да е печеливша. Поднасят извиненията си за затворените очи през тези 5 години. На финала молят всички членове на АБВ "да не ползват фалшиви рецепти за кисели краставички", а да подкрепят неопетнен, знаещ и можещ кандидат. Посланието бе разпространено във Фейсбук и вече е споделяно десетки пъти.
"Това е документ с невярно съдържание, категоричен е Атанас Шопов, когото потърсихме за коментар. Подготвили сме жалби до полицията и прокуратурата и днес ще ги депозираме. Авторите на този черен пиар може и да не знаят, но подобни публикации оставят следа. Има IP адреси, има MAC адреси, не е трудно да се проследи източникът. Аз само се надявам полицията и прокуратурата да си свършат работата".
За него компроматната война е ясен знак за безсилие. По думите му, определени хора вече са се настроили да управляват общината. И дори още отсега обещават постове, апетитни имоти на концесия и под наем.
"Това порочно управление не само в Стрелча, но и в цяла България трябва да спре, допълва Шопов. Трябва да започне да се управлява прозрачно. Нашият кмет за изминалите 5 години може да е правил грешки, може да е допускал и нередности. Но не греши само който нищо не върши".
Припомняме, че известните до момента кондидати за кметското кресло в Стрелча са трима. Редом с Чачов в надпреварата се впускат неговият бивш заместник Димитър Кунчев и Георги Павлов, който пък е бил зам.-кмет на Панагюрище в предишния мандат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?