Следвайте ни

Започна ремонтът на пътя Пазарджик-Ветрен, обновяват и моста

viber icon

Започна дългоочакваният ремонт на пътя Пазарджик-Ветрен, като от вчера участъкът в границите на Бошуля е наполовина затворен и обозначен с предупредителни знаци и табели, съобщи кметицата на селото Христина Венчева. Преминаването на автомобили се регулира от светофари, които ги пропускат в едната или в другата посока. Строителните дейности са по проект на Агенция „Пътна инфраструктура“, откъдето обаче и до момента не са пуснали никакво предупреждение за наложените ограничения. 

Строителството ще протече на три етапа, според запознати. В момента се премахва паважът по главната улица в Бошуля, който ще бъде заменен с асфалт, а платната – разширени. Във втория етап това предстои и за неголяма отсечка след моста по пътя за Ветрен, а на финала ще бъде заздравен и разширен и самият мост. 

Той е забранен за автомобили над 10 тона вече от няколко години. Знае се, че е строен през 1930-та и е от суха каменна зидария. Днес някои казват, че е вече опасен дори за леки коли. Проблем е също така, че сегашната му ширина позволява да премине само един автомобил.

След ремонта мостът ще бъде двупосочен, като и от двете страни ще бъдат направени алеи за пешеходци.

Христина Венчева разказва, че случващото се в момента й е струвало две години упорито тичане по институции. Но е щастлива, че е успяла, защото макар и републикански, пътят е в окаяно състояние и самите бошулци отдавна са искали нещо да се направи, за да не трошат колите си.

Предстои цялостно изграждане на пътната конструкция, поставяне на нови бордюри, дъждовна канализация и водопровод, както бе обявено при първата копка в средата на януари. Удобството на обновеното шосе ще усети и цялото население на Ветрен, както и жителите на Карабунар и Виноградец, които пътуват ежедневно по този маршрут в посока Пазарджик.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?