32

Започна нова акция в памет на Ангел Здравков

Нова акция в памет на Ангел Здравков подеха негови близки и приятели. 21-годишният младеж бе убит нелепо в края на септември тази година. Хората, които го обичат, ще зарадват деца без родители за празниците.

Акцията е обявена символично на 29 ноември - 60 дни след трагичната кончина на Ангел и е наречена „Мече с кауза“. 

„Тя ще продължи до 29 декември и е посветена на едно момче, което тази Коледа ще ни гледа от небето, а ние ще пазим спомените за него в сърцето - пишат в обръщението си към обществеността инициаторите. - В кампанията може да се включи всеки, който иска да е съпричастен към едно добро дело“.

Всеки, който иска да участва, може да купи едно от специалните пухкави хавлиени мечета и да зарадва свой близък. Те са в два размера, малките са по 6 лева, а големите - по 10 лева.

„Те са изработени с много любов от една майка с много тъжно, но безкрайно добро сърце. Михаела Здравкова (майката на Ангел - б.р.) иска да изпрати чрез своите мечета на всеки, който се нуждае искрица топлина, уют и добрина“ - пишат още организаторите.
Всяко мече за подарък е грижливо опаковано и ще бъде придружено от малка картичка с послание за доброто. В рамките на Пазарджик доставката ще е безплатна.

„Събраните средства от продажбата на мечетата ще бъдат използвани за закупуване на подаръци за деца, които няма да получат майчина обич и прегръдка, дори и на Коледа.
Вярваме, че „Мече с кауза“ ще обедини много приятели на доброто.
Нека бъдем добри! Нека доброто побеждава!“ - завършват посланието си инициаторите на кампанията.

Става ясно, че тя е посрещната още от първите си дни с огромен интерес от гражданите. Малките мечета са останали само в сиво и розово, останалите цветове са изкупени или поръчани. От големите все още има повече цветове. 

Мечетата може да се купят и от магазина за плодове и зеленчуци на бул. „България“ №69. 
„Мече с кауза нее първата благотворителна акция на близките на Ангел Здравков, които въпреки мъката си решиха да отвърнат на злото с добро. Те станаха част от традиционната кръводарителска акция, започнала в памет на Георги Арнаудов. Така последното ѝ издание отбеляза рекорд - 123-ма кръводарители за по-малко от месец.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?