Следвайте ни

Започна картотекирането на тимовете в Окръжната

viber icon

От вчера в ОС на БФС - Пазарджик стартира картотекирането на отборите за новия сезон в пазарджишката "А" РГ. По традиция то ще се извърши по предварително установен график в оставащите до първия кръг малко повече от 10 дни. 

Първото условия за всеки от 16-те отбора е изчистване на задълженията си от предходния сезон, които най-често са формирани от неплатени навреме глоби за наказания. За миналия сезон "рекордьор" по задължения е Левски(Ракитово), който трябва да погаси 1390 лв. и отделно да възстанови депозита си за участие в размер на 300 лв. Едва след това започва и процедурата за картотекиране по същество. Ракитовци обаче изпаднаха от 4-та лига и те имат малко повече време да се организират за картотекирането преди старта на шампионата в "Б" РГ - Юг, на което ще бъде даден ход след 2 седмици. 

От останалите клубове, актуални членове на "А" РГ с най-голямо задължение е Локомотив(Септември) - 912 лв. и изчерпан депозит от 300 лв. Брацигово има да внася 460 лв. плюс депозит, Марица(Белово) съответно 360/300, Родопи(Козарско) 330/300 лв. и др.

Има и отбори, които са образец във финансов план - без лев задължение към БФС и с почти непокътнат от миналата година депозит. Такива в 4-та лига са: Балкан(Варвара), Чико-Бунара, Юнак(Ивайло), Сарая.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?