32

Започна изграждането на нова спортна зала в Начално училище „Васил Друмев“

Нова спортна зала ще бъде изградена в Начално училище „Васил Друмев“-Пазарджик. Първата копка бе направена днес на официална церемония. Проектът е по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024-2027г.“ на Министерство на образованието и науката в Република България и на стойност близо 1 млн. и 500 хиляди лева.

На церемонията и първата копка присъстваха кметът на община Пазарджик г-н Петър Куленски, зам.областният управител г-н Стефан Димитров, зам.кметът Любомир Гечев, директорът на дирекция „Образование и култура“ г-жа Весела Тодорова, началникът на РУО г-жа Ружа Семерджиева.

„Уважаеми гости, скъпи учители и ученици, днес сме се събрали да дадем старта на един дългоочакван проект от целия екип на НУ „Васил Друмев“, а именно строежа на нова спортна зала.  Съоръжението ще позволи обучението по „Физическо възпитание и спорт“ да бъде издигнато на ново, по-високо ниво. Заниманията по всички видове спорт ще бъдат пълноценни и добрата физическа подготовка ще допринесе за адаптацията и личностното развитие на всяко едно дете, което е приоритет в работата на целия екип на училището. Към всички институции изказвам специална благодарност за подкрепата и за възможността да кандидатстваме и да бъдем одобрени за финансиране по националната програма на Министерството на образованието“, заяви в приветственото си слово директорът на Начално училище „Васил Друмев“ г-жа Илиана Чалъкова.

Успешен старт на проекта пожелаха кметът на Пазарджик г-н Петър Куленски и управителят на фирмата, изпълнител на проекта инж. Камен Василев. Днешният ден е с особена важност не само за Начално училище „Васил Друмев“, а за град Пазарджик. По тази национална програма са одобрени три училища на територията на община Пазарджик, а проектите за нови спортни зали са на стойност близо 5 млн лева, каза кметът Куленски и пожела на фирмата-изпълнител  качествена и ползотворна работа. 

Символично всички официални гости направиха първа копка в очакване след няколко месеца в училището да бъде финализиран проектът и учениците да имат възможност да спортуват при нови и модерни условия в спортното съоръжение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?