Следвайте ни

Запечатаха паркинга под мола

Ползвателят не плащал наем повече от година

viber icon

Ползваният от доста пазарджиклии и гости на областния град подземен паркинг в непосредствена близост до плувния басейн и под сградата на мола е запечатан. Това стана със съдействието на полицията, която иззе обекта от ползвателя.

До мярката се стигна, след като повече от година не е плащан наем на собственика– Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” .

Съдействие за изземването е оказал и областният управител Стефан Мирев чрез издаването на съответната заповед.  

Договорът между Пожарната и фирмата наемател е сключен в края на октомври 2015 година, а месечната вноска за имота, с площ близо декар, е била малко над 2700 лева.

Ползвателят бавел плащанията или изобщо не е правил такива, в резултат на което са натрупани задължения от близо 32 хиляди лева.

Срещу наемателя е заведено дело в Районния съд, което обаче още не е насрочено. Според представители на Пожарната собственикът е предупреждаван неколкократно и са му правени отстъпки, но той така и не платил дължимото.

Договорът с него е прекратен едностранно още през ноември миналата година, издадено е и предупреждение за освобождение.

В момента в запечатания паркинг има около 30 автомобила. Собствениците им могат да си ги получат във всеки един момент, ако представят документ за собственост./Пазарджишка Марица

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?