32
Следвайте ни

Запазват размера на такса "смет" в Брацигово

viber icon

Поскъпване на таксата за битови отпадъци вероятно няма има в Брациговско. Такава промяна направиха първо в Пазарджик, където предстои това да се случи още веднъж от 1 януари, а после - и в много от по-малките общини в региона. Почти навсякъде разходите за дейността надвишават приходите, но част от управниците в малки общини засега се въздържат да направят тази решителна крачка.

До края на тази предстои приемането на план-сметката за необходимите разходи за дейностите по сметосъбиране и извозване за 2022 г. От документа се разбира, че разходите и приходите по това перо имат сериозни разминавания.

Приетата план-сметка за 2021 година е 1 012 825 лева, но постъпленията от такса "смет" към 31 октомври са едва 361 755 лева. Направените разноски за различните дейности пък са общо за 540 123 лева, като общината е дофинансирала със 178 368 лева. Става ясно, че един от сериозните проблеми е събираемостта - изпратени са десетки писма и близо 100 акта за неплатени задължения на физически и юридически лица. От тях 85 на физически и 10 на юридически лица.

Предстои обществено обсъждане и гласуване на план-сметката от местните съветници.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?