49
Следвайте ни

Зам.-шефът на ОбС във Велинград в схема за източване на ковид средства

Без да е медик по образование, Венко Бозев вземал пари като за лекар на първа линия 

viber icon

Венко Бозев - зам.-председател на Общинския съвет от БСП във Велинград, който не е медицинско лице и няма необходимото образование, е назначен неправомерно в Общинската болница. Освен това той е вземал по 1000 лева над заплатата си от средствата, предвидени за медиците на първа линия, твърдят хора от персонала. Според източници от болницата Бозев е назначен в лечебното заведение още по времето на бившия управител на болницата д-р Жеко Чешмеджиев. Така отстраненият шеф си гарантирал влияние в Общинския съвет при вземане на важни решения за МБАЛ -Велинград.

Без пряко да участва в работата на COVID-19 отделението в лечебното заведение, Бозев е получавал пари, с което е ощетил медиците от болницата, твърдят източниците на "Марица". Той е в предпенсионна възраст и никога не е давал дежурства, нито е участвал пряко в дейността на ковид звеното. Тази практика продължава и досега - при настоящия управител на болницата д-р Иван Динев. Той бе назначен на поста, след като скандалният предишен управител на болницата д-р Жеко Чешмеджиев бе разследван за източване на средства от НЗОК чрез фалшиви документи. Хора от екипа казват, че въпреки отстраняването си Чешмеджиев продължава да дърпа конците, а д-р Динев привидно управлява лечебното заведение, без изобщо да стъпва в него. Динев живее в София и работи в друга болница, твърдят негови колеги.

Поредната нередност в МБАЛ-Велинград поставя въпроса докога лечебното заведение ще продължава да бъде разграбвано от шепа хора в града и кой допуска това да се случи. Кметът на Общината Костадин Коев е информиран за нередностите в общинското лечебно заведение, както и че управителят му не стъпва на работа, но до момента не е предприел никакви действия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

съвет

съвет

22.11.2021 | 18:06

Асен Малинов ще ви оправи

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?