102

Заловената в кражба шефка на Икономическа полиция излезе от нелегалност

Все още номиналният началник на сектор "Икономическа полиция" в пазарджишката ОДМВР - Неделка Преждарова най-изненадващо днес се е появила на работното си място, споделиха източници на "Марица".   

Припомняме, че през януари тази година полицайката от сектор "ПИП" беше засечена да присвоява козметичен продукт от аптека в града, без да го плати. Преждарова била забелязана от служител на дрогерията да сваля опаковката на крем за гъбички по ноктите, а след това прибрала тубата в чантата си. Опаковката е била махната, тъй като е с баркод и при опит да се изнесе без продуктът да е платен, издава звуков сигнал. 

След скандала, който доби публичност едва през месец март Преждарова бе временно отстранена от работа, а срещу нея започна дисциплинарна проверка от дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР.

Междувременно малко след оповестяване на случката и широкия отклик в медиите, някогашната учителка по география в пазарджишкото СУ "Георги Брегов" започнала да ползва един след друг болнични. 

След приключване на проверката полицаи се опитали да издирват на адрес колегата си за да й връчат документите, но постоянно удряли на камък. Те не можели да я открият в дома й, нито да се свържат с нея. Съпругът й, който също е служител в МВР и работи като охрана към база на вътрешното министерство в едно пазарджишко село, твърдял че не знае къде е. Междувременно Преждарова пускала жалби срещу полицаи, които я разследват. 

Според служители , началничката направила опит да заобиколи срока, в който тя трябва да бъде уведомена за резултатите от проверката. Съответно в последствие, това щяло да затрудни процедрата за дисциплинарно уволненение. След отстраняването на Преждарова през месец март на нейно място бил утвърден ВрИД началник на "ПИП" към ОДМВР - Пазарджик. 

Очакванията са сега възелът да бъде окончателно разсечен, тъй като няма как юридически, а и на практика да има двувластие в отдела. 

Установените по случая деяния са квалифицирани като тежки нарушения на служебната дисциплина и на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР, а освен това уронват престижа на ведомството. 

"По смисъла на НК стойността на откраднатото и в последствие платено е незначителна - 20 лева, но е силно морално укоримо, защото касае действия на служител, още повече началник на отдел в правоохранителната система", коментираха за "Марица" опитни юристи  

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Закон и ред!

Закон и ред!

22.11.2022 | 04:56

Какво да кажеш в случая! Щом тя краде ,щом бившия ни посланик в САЩ краде ...и то какво Едната крем за лице ,другата крем за лечение на гъбички???? Какво да кажеш за тези гьонсурати...и Какво да искаш от останалите хора?! Поптодоров се мъкне от студио в студио акъл да дава,аз като я видя се сещам за резила с крема и въобще не искам да я слушам... А тая пазарджишка крадла Преждарова какъв морал какъв пример е в МВР?! Дисциплинарно уволнение даже и на мъжа й който я укрива!!!Нямат място в системата на МВР!

Отговори
8 1
Бае Тошо

Бае Тошо

22.11.2022 | 14:29

То и Азия не е .България е!

Отговори
1 0
Западняк

Западняк

21.11.2022 | 21:51

Не! България не е Европа!

Отговори
6 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?