Следвайте ни

Заличиха служебно 29 души, вписани на общ адрес във Ветрен

Двайсет и девет души, всички – с адресна регистрация на ул. „Четиридесет и четвърта“ № 33 във Ветрен, са заличени служебно от този адрес със заповед на кмета на община Септември Марин Рачев. Това са бивши възпитаници на несъществуващия вече Дом за деца „Свети Стилян“, обясни кметът на Ветрен Радослав Лютаков. Повечето са прекарали в социалното заведение по две-три години, след което са се преместили във Велинград или други населени места. Но са забравили да се регистрират по настоящ адрес там.

В същото време след закриването на дома така и не се осъществила идеята на негово място да заработи комплекс за социални услуги или център за временно настаняване. Причината – от Министерството на здравеопазването прехвърлили на общината имуществото, но не и сградния фонд. Така се наложило да бъде заличен и самият адрес, а заедно с него – и регистрацията на последните 29 възпитаници на дома.

Документът, издаден в петък, е придвижен към ГРАО в Пазарджик и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. А ако някой от тези граждани реши да оспорва пред Административния съд, то обжалването не спира изпълнението.

Припомняме, че Дом "Свети Стилян" беше сред тези с най-добри условия в страната. При една от последните му акредитации през 2007 година получи максимална оценка, като от нея бяха отнети няколко точки само заради затруднения достъп по разбитата и осеяна с дупки главна улица на градчето. Тогава постоянно живеещите там малчугани бяха над 70. Бюрократични спънки обаче не позволяват градената с години добра база да се ползва за по-съвременни социални услуги за деца.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?