Следвайте ни

Зала в Зоната на здравето ще носи името на Иван Симеонов

viber icon

Спортната зала в Зоната на здравето, чието обновяване започва от днес, ще носи името на Иван Симеонов. Идеята е на кмета Тодор Попов, който по този начин иска градът ни да изрази заслужено уважение към човека, дал 70 от досегашните си достолепни 92 години на спорта в нашия град. Иван Симеонов ще бъде сред гостите за предстоящата точно на обяд първа копка и лично ще чуе новината за оказаната му чест.

Дългогодишният председател на Общинския работнически спортен клуб в града Иван Симеонов е роден на 5-ти август 1930 г. в пловдивското село Драгомир. 

23 години по-късно животът го отвежда в Пазарджик, след като получава назначение за инструктор в Околийския комитет за физкултура и спорт. И до днес е отдаден изцяло на туристическа и спортна дейност.

Като профсъюзен деец с направление „Спорт” в Пазарджик Иван Симеонов има големите заслуги за построяването на първия закрит плувен басейн, спортна зала „Дружба” и неговата най-голяма гордост – някогашният работнически спортен комплекс „Сотир Сотиров – Сотката”, по-известен сред пазарджиклии като Зона на здравето. 

През 1997 г. по инициатива на Иван Симеонов се възраждат общинските работнически спортни игри, които за кратко време стават най-масовите в новата история на България. Пак той подема и кампания за набиране на средства за изграждане на бюст-паметник на големият наш революционер Христо Ботев, какъвто до този момента в Пазарджик няма.     

 

 

 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?