Следвайте ни

Закриха и сметището в Ракитово

viber icon

Сметището на община Ракитово е поредното в пазарджишка област, което официално може да се счита за закрито. Мераклиите да изхвърлят там боклуци в бъдеще рискуват да получат глоба от поне 300 лв., ако бъдат заловени от контролните органи. Нарушителите ще бъдат санкционирани, съгласно текстовете на Закона за управление на отпадъците.

Закриването и техническата рекултивация на депото са извършени със средства, осигурени от ПУДООС към МОСВ, съобщиха от местната администрация.  

След обстоен преглед на документите и оглед на терена на място, нарочната за закриване на депото комисия е констатирала, че са спазени изискванията на Наредба № 26 от 02.10.1996 г. за рекултивация на нарушени терени, подобряване на слабопродуктивни земи, отнемане и оползотворяване на хумусния пласт и предвидените дейности по проекта са изпълнени в обема, който е предвиден по техническата рекултивация.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?