32

Закичиха с еделвайс втория обновен теснопътен локомотив

Машината е готова да отпътува към депото в Септември

Стилизиран еделвайс грее на втория реновиран локомотив, който всеки момент ще тръгне по маршрута на Родопската теснолинейка. Локомотивът 77 009 е преминал през основен ремонт и модернизиране в специализирания завод "Експрес Сервиз" в Русе, където наскоро беше възстановен и първият теснопътен локомотив 77 002. И двата са оборудвани с камери и интернет мониторинг - стандарт при всичките ни модернизирани локомотиви.
"Конструкторите ни много се постараха с еделвайса. Виждате, че излиза от рамката си, защото се вписва в квадрат, а рамката е правоъгълна - споделиха при представянето на възродената машина от завода. - Стана страхотен ефект, че го изкарахме върху рамката и върху тъмния й фон. А жълтото дава жизнерадостен акцент. Надяваме се да контрастира хубаво на зеленината в планините".
Теснопътната машина е била представена пред служители на БДЖ и граждани в ден на отворените врати в русенската фирма, преминал при жив интерес. Много от гостите, които досега не са пътували по маршрута на Родопската теснолинейка, са се зарекли да видят лично как се представя 77 009 в реална работна среда по колоритната линия, преминаваща през три планини.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?