32

Закъсали автомобили са вадили през нощта в планинската част на Пазарджишко

През нощта на територията на цялата област паднаха валежи от сняг. Това създаде условия за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, но температурите в ниските части са положителни и тя бързо се топи. По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед.

На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми.

През нощта са получени сигнали за закъсали товарни автомобили в районите на АМ „Тракия”, пътя Пазарджик-Панагюрище в района на Попинци и пътя Батак-Доспат, в района на „Картела”.

Призоваваме водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя. С особено внимание да се движат по пътищата от планинската част на областта, а именно: - Батак-Доспат – в района е паднал повече сняг и въпреки, че пътя се почиства отстрани има снегонавявания - Велинград-Юндола-Якоруда - Белово - Юндола - Панагюрище-Панагюрски колонии.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 4 оценки
4.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?