32

Задържаха камион с 15 кубика незаконна дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите-Пазарджик задържаха камион с незаконна дървесина, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите. Нарушението е разкрито на 5 януари в тъмната част на денонощието. Проверяващите спрели за проверка товарен автомобил, който се движел по черен път в местността Влашка могила, в землището на Държавно горско стопанство „Батак“. Товарният автомобил превозвал иглолистна обла дървесина от вида бял бор. При извършената от горските инспектори проверка се установило, че дървесината не е маркирана с контролна марка. Водачът на товарния автомобил не е представил на проверяващите и превозен билет.

След извършено измерване е установено, че превозваната дървесина е в размер на 15 куб. м.

Незабавно са уведомени органите на Районното управление на МВР във Велинград, след което товарният автомобил заедно с незаконно превозваната дървесина са задържани до приключване на разследването.

Припомняме, че през ноември Изпълнителната агенция по горите спря заради груби нарушения дейността в 23 сечища в страната. Най-фрапиращите нарушения бяха на територията на Държавно горско стопанство „Батак“, където бяха спрени дейностите по сеч и извоз в 10 насаждения.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?