Следвайте ни

Задържаха трудов инспектор от Пазарджик с рушвет

viber icon

Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняем Г.Й. за това, че на 10.09.2021 г., в гр. Пазарджик, в сградата на дирекция „Инспекция по труда“, в качеството си на длъжностно лице, е приел дар – сумата от 500 лв., която не му се следва, от представител на фирма, за да не извърши действие по служба - да не състави акт за установено нарушение на трудовото законодателство - липса на сключен трудов договор  - престъпление по чл. 301 ал. 2 предл. 2-ро във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс


На 3 август 2021 г., е била извършена проверка от Г.Й., инспектор в дирекция „Инспекция по труда“, гр. Пазарджик, в обект на фирма в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик. При нея е било установено нарушение на трудовото законодателство по чл. 61 ал. 1 от Кодекса на труда, а именно липса на сключен трудов договор с един от работниците.  На 1 септември 2021 г. представител на дружеството се е явил в дирекция „Инспекция по труда“ в гр. Пазарджик, за да представи документи. Обвиняемият Г.Й., който бил проверяващ инспектор, поискал от представителя на фирмата сумата от 1000 лева, за да не му наложи максималната глоба от 15 000 лева за констатираното трудово нарушение. За искания подкуп е бил подаден сигнал в полицията. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик е започнало разследване по случая.На 10 септември 2021 г., обвиняемият Г.Й. е бил задържан в кабинета си в сградата на дирекция „Инспекцията по труда“ в гр. Пазарджик след получаване на сумата от 500 лева от поискания подкуп от представител на проверяваната фирма.


По делото се извършват действия по разследването – разпити на свидетели,претърсване и изземване, набавяне на писмени доказателства и др.


Спрямо обвиняемия Г.Й. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 10 000 лева, като същата е съобразена със здравословното му състояние.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мъка голяма ейййййй

Мъка голяма ейййййй

11.09.2021 | 18:58

Мъ кък в затвора веднага Това е ТРУДОВ инспектор На вас ясна ли ви е неговата трудова трудна ама много трудна трудова работа По цял ден съ пути от къде рушвет да вземе И ако няма скеле и виснали работници на него на ТРУДОВИЯ инспектор му призлява получава сърцетуп и свинкстера му се съкръщава А може и Ковид атака да получи и всичките безсимптомни показатели за всеки отделен нов щам от Алфа Бета Делта и МЮ взети заедно и запек от глад Жалете човека Дайте му рушвет

Отговори
0 0
Няма прошка!

Няма прошка!

11.09.2021 | 15:02

Незабавно да се приеме закон за държавния и общински чиновник, който ако е взел подкуп за да изпълни сл. си задължение да се осъжда по бързата процедура на минимум 20год, затвор без право на замяна! Иначе тази държава окупирана и доминирана от чиновници и партийни креатури, никога няма да се оправи!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?