Следвайте ни

Забраниха нощната паша на животни в Ракитово

viber icon

Забранява се пашата на животни в обработваеми земеделски земи в община Ракитово

Кметът на община Ракитово Костадин Холянов издаде заповед, с която, считано от 6 април т.г. , се забранява пашата на селскостопански животни в обработваеми земеделски заеми-ниви, ливади, трайни насаждения и др. Излизането на паша на единични животни и стада от населените места в община Ракитово да става не по-късно от 8,30 ч. преди обяд, а прибирането им да става не по-късно от 20,30 ч.
Заповедта на кмета на община Ракитово забранява и пашата на животни без пастир. Свободно пуснати животни да пашуват ще бъдат прибирани, а на собствениците им ще бъдат наложени глоби от 100 до 300 лв.
Забранява се и оставянето без надзор на животни по полето и улиците, в населените места, които представляват потенциална опасност за възникване на пътно-транспортни произшествия. Предвидените глоби са от 100 до 300 лв.
Забранява се и нощната паша на животни от 22 ч. до 7 часа, както и пашата на кози в горски територии с млади насаждения.
Забранява се и пашата в горски насаждения, в които е започнало или е възможно естествено възобновяване на гората.
Забранява се пашата в горските култури и младите насаждения от семенен издънков произход до достигане височина не по-малка от 3 метра.
Всеки, който влиза или преминава, или пуска животни през селскостопански земи и посеви, трайни или цветни насаждения, без да има право, като с това причинява вреди на селскостопанско имущество ще бъде санкциониран с глоба от 100 до 500 лв.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?