Следвайте ни

Заболеваемостта от КОВИД достигна близо 457 на 100 000 души

viber icon

Заболеваемостта от КОВИД в региона остава много висока и в последните дни достига до 456,9 на 100 000 души. Девет болници приемат пациенти с коронавирус, в момента в тях са настанени 309 човека, 21 от които - на интензивно лечение. Свободните легла са 184, 21 от тях - в интензивни сектори.
Това стана ясно след поредното заседание на Областния кризисен щаб. Само за последното денонощие в Спешна помощ са постъпили 85 повиквания.
Изключително напрегната е ситуацията в Спешно отделение към Областната болница, а най-тежък остава проблемът с нодостига на персонал. Затова от щаба ще разпоредят на по-малките болници в региона да командироват там свои служители, съобщи областният управител Стефан Мирев.
При извършените 85 проверки в обекти за търговия на дребно не са установени никакви нарушения на разпоредените противоепидемични мерки, съобщи директорът на Областната дирекция по храните д-р Петко Митев. В момента продължава контролът върху търговията с риба по повод наближаващия Никулден. 61 проверки са направени и от РЗИ, съобщи д-р Хюля Шериф, зам.-директор на РЗИ. Не стана ясно има ли нарушения и санкции. От Областната дирекция на МВР между 20 ноември и 1 декември са извършени 634 проверки. Съставени са 3 акта за неносене на маски, издадени са 534 протокола за предупреждени, 8 полицейски разпореждания и 4 преписки за нарушаване на карантината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?