32

За пръв път в България: Международни съдии гостуват на мажоретния фестивал в Пазарджик

По покана на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг с президент Юлия Мумджиева и вицепрезидент Ренета Камберова - олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016г., и Общински детски комплекс Пазарджик, за първи път в България ще гостуват президентът на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович и международният съдия Даниела Чепо. Повод за тяхната визита е 13-то издание на Фестивала на мажоретните състави “Слънчева Бесапара”, който  е организиран от Общински детски комплекс - гр. Пазарджик с директор Емилия Спасова. 

По същото време ще се проведе и първият по рода си курс за национални треньори и съдии, воден от Желка Банович и Даниела Чепо - официални представители на Световната федерация по мажоретен спорт. 

Щастливи сме, че ще осигурим обучение на най-високо професионално ниво от пионерите в този нов за България спорт.

Желка Банович и Даниела Чепо ще вземат участие и в пресконференцията на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг и ОДК – Пазарджик, която ще се проведе на 07.06.2024 г. / петък/ от 16,10 в конферентната зала на хотел Хебър в Пазарджик.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?