За пръв път: Топъл обяд получиха медици от добротворци

Двайсет и двама спешни медици от Спешно отделение-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик получиха за първи път днес топъл обяд от националната кампания #ХапкаНадежда , която е съвместна инициатива на Проект # ЗаДоброто и Гората.бг в партньорство с Фондация „Бикоуз: Помощ за благотворителността“, съобщиха от Областната болница.
Д-р Албена Петкова, която днес е дежурен лекар в Спешно отделение, прие изключително развълнувана и със сълзи на очи дарението.
„За първи път някой се сеща, че може да не сме се нахранили и да работим. Дано има повече такива хора, които да откликнат. Благодаря от сърце“, сподели д-р Петкова.
„Хапка надежда“ е обяд, чиято цел е да стопли днес 22-ма човека. Храната е приготвена от ресторант“Рони“ в Пазарджик, който първи се включва в иницативата в нашия град. Собственикът на ресторанта Розалин Николов лично достави и раздаде обяда, който включваше пържени кюфтета, гарнитура и плодове.

„Кампанията #ХапкаНадежда вече има свой живот в 12 града в страната. Днес стартираме и тук и искаме да покажем своята съпричастност към хората , които са на първа линия и да ги подкрепим в този труден период. В Пазарджик се включваме, за да подарим хапка сила на малкото останали медици. Моят апел е към всички бизнесмени и хора, които могат също да подкрепят #ХапкаНадежда, обясни Розалин Николов.

От националната кампания са осигурени средства за обяд за три дни. Утре освен за работещите в Спешно отделение и ЦСМП-Пазарджик ще бъде предоставен топъл обяд и за още 60 медици от всички Ковид отделения на МБАЛ-Пазарджик. От фирма „Оги Инвест“ ще финансират обяда за още 3 дни на спешните медици, а в следващите 10 дни Сдружение „Сърце за България“ на Гордън и Венета Мерк ще заплаща за приготвянето на храната за тях.
Розалин Николов пое ангажимент в ресторант „Рони“ всеки ден да се приготвя топъл обяд за медиците, докато има кой да финансира проекта.Той изрази надеждите си, че ако повече хора се присъеденят към инициативата, ще може да се осигурява храна за работещите във всички ковид отделения.
Благодарим сърдечно за хапката сила, която дарявате!
Благодарим за подкрепата, вниманието и добрината!
Бъдете здрави и все така добри хора!
Надяваме се, че днес поставихте едно добро начало, което ще намери своите последователи в Пазарджик!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?