32

За пръв път от 40 години: Ремонтират поликлиниката в Стрелча

Започнаха дейностите по  цялостния ремонт на сградата на поликлиниката в центъра на Стрелча, съобщиха от общинската администрация в града.

По повод добрата новина кметът на общината инж. Георги Павлов изрази своята и на общинската администрация удовлетвореност, че стартира належащ ремонт на общинска сграда с висока обществена значимост, на която не е правен основен ремонт от 1984 г.

Реализирането на проекта „Подобряване на енергийната ефективност на административна сграда, находяща се  в УПИ ІI-поликлиника, кв.63 по плана на град Стрелча“ включва подмяна на покрив, дограма, ВиК, електрическата инсталация, отоплителна инсталация, санитарни възли, изграждане на топлоизолация на външните стени.

На кратка церемония за стартиране на ремонтните дейности, в характерния си стил на работа - без излишна помпозност, но с висока ефективност на резултатите, кметът инж. Павлов подчерта, че сградата от години не отговаря на изискванията за здравно заведение, а Общината е била в дълг на граждани, лекари и всички заети в здравеопазването.

"С финансиране от повече от 1 милион лева от държавния бюджет слагаме край на студените и мрачни чакални и коридори, на овехтелите и неудобни лекарски кабинети, на падналата мазилка и цялостния занемарен вид на сградата. Стрелча заслужава удобна и функционална поликлиника. Не на последно място, обновлението ще позволи и пълноценното използване на всички помещения", завърши коментара си градоначалникът.

Работата на лекарските кабинети няма да бъде нарушена по време на строителните и монтажните дейности.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?