Следвайте ни

За първите 2 дни: 168 школски служители в региона се ваксинираха

viber icon

Общо 168 служители в училищата в региона са се ваксинирали за първите два дни от втората вълна на имунизационната кампания, която е с акцент върху просветните институции. Това показват данни на Регионалното управление по образованието, съобщи началничката на ведомството Валентина Кайтазова. Тя уточни, че с колегите от екипа й само са изготвили и подали списъците на желаещите да се ваксинират, но водеща роля има РЗИ, откъдето организират посещението на педагозите в лечебни заведения за инжектиране на медикамента. До момента в училищата кампанията върви гладко, няма сигнали от директорите за възникнали проблеми.

Доза от ваксината получиха днес учители и треньори от Спортното училище, съобщиха от екипа. Първи дадоха пример директорът Георги Георгиев и заместник-директорът по спортни дейности Атанас Минчев. По предварително уточнен график те пристигнаха в болница „Хигия“, където им беше поставена първата доза от ваксината на Pfizer/BioNTech. Заедно с двамата ръководители на Спортното училище днес бяха ваксинирани и учителите, които бяха заявили желание. Процесът не е приключил, продължава и през следващите дни и месеци, увери директорът Георги Георгиев. Всички ваксинирани днес ще получат и втора доза от ваксината срещу SARS-CoV-2 след 21 дена, както е по указание.
„Смятам, че трябва да бъдем отговорни към себе си, към колегите си, но най-вече към учениците си. Учителите го правим, защото трябва да се възстанови учебния процес и децата ни отново да имат шанс да се обучават пълноценно“. Това сподели директорът на Спортното училище Георги Георгиев. Той напомни, че през тази една година на пандемията четирима треньори от СК „Кодокан“ и Спортното училище помагаха като доброволци в Ковид отделенията на МБАЛ – Пазарджик.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай