Следвайте ни

За първи път връчиха награда "Учител на годината на Пещера"

viber icon

Седем училища, 200 преподаватели, 1230 ученици, граждани, общественици и гости на Пещера са събраха вчера в града, за да почетат силата на просветата, да се преклонят пред магическата мощ на словото.

Начело на строените възпитаници на пещерските школа бяха знаменосците и техните асистенти, носещи училищните знамена. Празникът започна с тържествен водосвет и освещаване на светините за здраве, умножаване успехите на учениците и на техните преподаватели. По инициатива на Йордан Младенов, кмет на община Пещера, НУ „Михаил Каролиди”, НУ „Михаил Куманов” и ОУ „Любен Каравелов” , които досега са били без училищни знамена, получиха дар - ново училищно знаме.

Йордан Младенов поздрави десетките хора, дошли, за да видят талантливите деца на Пещера, изявените учители и деятели на културата. „Скъпи учители, благодаря, че просвещавате децата ни, носите заряда на знанието и го предавате на поколенията. И доказахте, че може да правите това и в най-сложната обстановка, притиснати от всякакви обстоятелства! Пожелавам ви здраве и търпение, вдъхновение и успехи! Имайте силата да учите децата ни на честност, вярност и гордост, че са българи, на любов към словото и езика ни”, каза Младенов, като не пропусна да отдаде заслужено място на деятели на културата, читалищни дейци от Пещера, Радилово и Капитан Димитриево и абитуриентите от випуск 2021.

Малко по-късно на сцената се качиха успешните учители, за да получат от градоначалника грамоти за постигнатите отлични резултати в клас, състезания и олимпиади на своите ученици. Тържеството продължи с награждаване на културни дейци и учители.

За първа година кметът връчи приз “Учител на годината за община Пещера”. След направени номинации от пещерските школа пръв носител на наградата стана Петко Николов Токмаков, който получи грамота, плакет и парична награда. Наградата бе присъдена за цялостен принос към образователната система, задълбочената му професионална подготовка, постигнатите високи резултати в педагогическата и административно-управленска дейност, както и за приноса му към развитието на институцията и за вложените усилия за организация и реализиране на обучението от разстояние в електронна среда на учениците от  ОУ „Любен Каравелов”.

Последва празничен концерт с участието на възпитаници на училищата в общината - Етно-танцова формация с р-л Елена Баренска и Група за автентичен фолклор “Чучулига” с – р-л Павел Куцев към НЧ “Развитие-1873”.

Събитието се проведе под охранителните действия на малчуганите от “Детско полицейско управление” към СУ “Св. Кл. Охридски”. Тематични стихове и песни изпълниха деца от пещерските школа.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?