32

За 72 часа в ареста остава задържаният за убийството на майка си

41-годишният мъж има криминално досие, плашел хората с агресията си

Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила със 72 часа ареста на 41-годишния мъж, задържан в петък за убийството на майка си. Предстои да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  него.

Той има и предишни криминални прояви, неведнъж е влизал в полезрението на полицията.

Соченият за убиец на възрастната жена неин син отдавна стряска хората в квартала си, а и не само. Негови съседи разказват, че често са забелязвали неадекватно и дори плашещо агресивно поведение у него. Подавани са и сигнали в полицията, в резултат на което са правени опити мъжът да бъде настанен в психиатрична клиника, обаче по една или друга причина те невинаги са били успешни. 

Мъжът, макар и в доста напреднала възраст, живеел още при родителите си. Те самите неведнъж са търсили помощ от полицията при поредните прояви на агресията му, но така или иначе във фаталния ден той е бил свободен и с все така опасно поведение. 

"На мястото на майка му можеше да е друг човек или дори дете" - кръстят се комшии, като разказват още, че синът често скитал по улиците, на паркинги пред големи хипермаркети, както и на други оживени места, искал си от хората пари и цигари, плашел някои с неадекватните си реакции.

Припомняме, че след убийството, извършено по обяд в петък, той е опитал да се укрие. Часове по-късно е намерен пред църквата в пазарджишкото село Ляхово. Това разказаха пред "Марица" неволни свидетели на залавянето му. 4​1-годишният мъж бил забелязан от местни жители с кървав нож в ръка и със следи от кръв по дрехите и ръцете. Изплашени от зловещия му вид, хората алармирали служители на частната охранителна фирма "Радио СОТ ДАИКС". Гардовете бързо закопчали съмнителния мъж и го предали на полицията, а това, че всичко се разиграло точно пред църквата, вероятно е случайност. Как е стигнал до селото, което е на километри от областния град, не се знае.

​Сигналът за убийството е постъпил около 12,00 ч., когато съпругът на жертвата я намира в дома им на ул. "Дойран", намушкана с нож и безпомощна, след което веднага се обажда на 112. Незабавно на място са били изпратени ​полицаи и линейка и е започнало издирването на сина на 74-годишната жена, който веднага бе обявен за основен заподозрян. По данни на полицията синът системно е употребявал наркотици. Знае се още, че е разследван за кражби.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?