32

За 4 месеца разкриват близо 1000 нови работни места в Пазарджик

Два нови завода, мол и ритейл парк са сред новите инвестиции

Общо около 1000 ще са новите работни места, които ще бъдат създадени в Пазарджик само чрез инвестициите за настоящия период от около 4 месеца. Това съобщи днес пред журналисти кметът на града Тодор Попов. В това число са 500-те места, които ще се отворят в новостроящата се база на "Ариете Логистик", чиято първа копка де направена преди броени дни. Утре се откриват две нови поточни линии в "Костал", които ще се нуждаят от още 300 души. Те ще произвеждат авточасти за "Порше". През следващия месец пък предстои откриването на още два завода и мол, където се очаква да се трудят още 400 работници и служители. Други 70 ще бъдат назначени в базата за производство на термопанели за строителството на "Главболгарстрой", намираща се близо до Сарая. Планирано е и разширяване на асфалтовата база край Хаджиево, където се очаква да се отворят още 50-60 места. В плановете на местната община е и изграждане на ритейл парк, загатна още Попов, като засега не даде повече подробности, а ги остави за "когато им дойде времето".

По думите му, занапред местното управление на Пазарджик ще залага основно на благосъстоянието на хората. А стремежът е през следващите 5 години хората в града и общината да стават богати. 

"Ще има конкуренция за това кой да наеме работници, което ще доведе до ръст на заплатите в общината - така хората ще започнат да стават богати" - обясни Попов.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?