32

За 21-ви път: Движението на майките подготвя благотворителен базар в Пазарджик

Фондация "Движение на българските майки" – гр.Пазарджик отново организира Великденски благотворителен базар. Неговото 21-во издание ще се проведе на 26 и 27 април 2024 г. от 9 до 19 часа на площад „К.Величков” (Тортата – вдясно от вратите на Исторически музей), съобщават от фондацията.

„Във връзка с желанието ни да развиваме и подпомогнем повече деца, настанени в детски
домове, и тяхното социално развитие, ние за пореден път организираме Великденски щанд-базар. С всеки следващ базар ние виждаме все повече хора, отворени към идеята да помогнат, да отделят и за другите от своите средства. Все повече деца се включват в инициативата. И тази година сме предвидили за всички добри хора сърчица с надпис „Добро сърце”, както и грамота за Дарител. Ще има и кутия за събиране на средства.
На базара ще бъдат изложени и ще се продават само ръчно изработени сувенири!“ - споделят от Движението на българските майки.

Ценителите на ръчно изработените изделия ще могат да намерят на щанда рисувани яйца, кошнички, картички, гоблени, великденски поставки, картини, плетива, великденски венци, декупаж, квилинг и много други.

Средствата от базара ще бъдат изразходвани за актуалните програми на фондацията:

- Спорт за здраве – Посещение на плувен басейн, тренировки по футбол и художествена
гимнастика за рехабилитация на деца, настанени в ЦНСТДМ с увреждания и ЦНСТ гр.Пазарджик, 2 пъти седмично.

- Дари обяд – осигуряване на топъл обяд за деца в неравностойно положение, учащи в
начални и основни училища в Община Пазарджик.

- Ежегодно даряваме част от събраната сума от базара на дете от област Пазарджик, което се нуждае от лечение.

- Приеми ме – всяко дете у Дома, не в ДОМ” – която е насочена в посока приемна грижа, и е в сътрудничество с работещият проект на Община Пазарджик „И аз имам семейство”.

Надяваме се да ни уважите с присъствието и подкрепата си, както всяка година! Благодарим предварително! - пишат още организаторите на Великденския базар.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?