Следвайте ни

За 2016-та: Обучиха 37 семейства на осиновители

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
За последната година в неправителствената организация Алианц за социално развитие – Пазарджик са обучени 37 семейства на осиновители и приемни родители, съобщи ръководителката на екипа Златка Грудева по време на Информационния ден за осиновяване в Пазарджик. Най-важното постижение е създаването на групата за взаимопомощ на осиновени и осиновители. В нея се раждат идеите как да се преодоляват житейските трудности. Излизат казусите и нуждите, които за момента не са облечени в правна рамка. Такива срещат и самите социални работници.
Процесът е тристранен – детето, осиновителите и биологичните родители. Нерядко малките хора се превръщат в инструмент за решаване на спорове, което е недопустима, каза Грудева.
Работата трябва да бъде в интерес на детето. Всички го казваме, всички работим за това, но в един момент детето се оказва разменна стока. Много се надявам с промените в Семейния кодекс всички заинтересовани страни да се обединим – държавни и неправителствени и наистина да работим за това./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?