Следвайте ни

Взрив на газова бутилка унищожи къща в Церово, инвалид оцеля по чудо 

viber icon

Самотно живеещ 57-годишен мъж от село Церово, община Лесичово оцеля по чудо след взрив на газова бутилка в дома му. Инцидентът е станал късно снощи, видя на място екип на „Марица”.

От двуетажната къща са останали само основите. 

Напълно унищожена е 150 кв.м. покривна конструкция, изгорял е каратаванът между двата етажа, както и цялата покъщнина. 

Снощи към 20 часа съседите на самотноживещият инвалид Венцислав Енчев чули тътен, последвал пожар в къщата му. Знаейки за почти безпомощното състояние на Венцислав, неговите комшии Любомир Риджаков и Христо Трезийски влизат в горящата къща и с риск за живота си изваждат на безопасно място собственикът, който преди това неистово викал за помощ. 

През това време към Церово хвърчат две пожарни,  линейка и патрулна полицейска кола. 

Пожарът е бил загасен за около 2 часа.

 „За Венцислав се грижеше възрастната му майка му. Носеше му храна, оказваше му помощ, но скоро счупи крак и влезе в болница. За последно баща му идвал да го посещава. Изказвам огромна благодарност на двете момчета, които с риск за живота си го извадиха”, сподели днес пред нашият екип кметицата на Церово Стоянка Чиширова.

Тя допълни, че вероятната причина за първоначалния пожар е късо съединение. 

„Венцислав е стоял зад вратата, в момента на взрива. Гръмнали са последователно 2 бутилки. Човекът е с увреждане и телково решение, трудно подвижен е. Най-лошото е, че са му изгорели всички документи”, изрази съжалението си кметицата на Церово.  

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?