Следвайте ни

Второкласници отбелязаха годишнината от обесването на Левски

viber icon

Начално училище „Отец Паисий“ почете паметта на Левски с урок, посветен на 148 години от обесването на революционера.

Патриотичният урок се проведе във  II А клас със съдействието на библиотека „Никола Фурнаджиев“ по програма „Съвременна образователна среда“ – „Библиотеките като образователна среда“.

НУ „Отец Паисий“ - Пазарджик е със статут на иновативно училище. Като такова учителите в него държат не само на иновациите в обучението, но и на това ученикът да бъде активен участник, да бъде в центъра на събитията, да бъде творец.

В седмицата, посветена на Апостола на свободата второкласниците рецитираха стихове за Левски, рисуваха портрета му, писаха съчинения за него, правиха книжки, посветени на живота и делото му.

В такива уроци учениците научават за своя род и родина и най-вече разбират цената на свободата. Защото тя не ни е дадена даром, а е платена с живота на хилядите знайни и незнайни борци за свобода.

148 г. от неговото обесване край град София – години, бележещи не смъртта, а безсмъртието на Апостола на свободата. С презентация за живота и делото на Левски, с рецитиране на възторжени слова за Левски, урокът по родолюбие ще остане в сърцата на малките ученици, а споменът за радетеля за свободата – вечен.

Автор: Гергана Комсийска, преподавател в НУ "Отец Паисий"

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай