Следвайте ни

Втори тим от областта задраска дестинацията "Мирянци"

viber icon

Ръководството на ФК Марица(Белово) обяви, че повече няма да гостува на стадиона в село Мирянци, където местния ФК Тракия играе домакинските си мачове.

Позицията на беловци идва 24 часа след визитата на тима на стадиона край река Марица и при спечелен с 3:1 мач.

На редакционната поща се получи официална позиция на УС на ФК "Марица", която публикуваме без съкращения и редакторска намеса: 

"Имаше обещания, но промяна не видяхме. Говорим за организацията и провеждането на футболна среща в това село. Когато през 2019-та година ние, от ФК Марица подадохме жалба срещу съдийската тройка и делегата на срещата, казахме, че трябва да се вземат крути мерки. И още, че там липсват елементарни условия за провеждане на футболна среща. Никой обаче не ни чу. Една година по-късно, през 2020-та логичното се случи. Отново счупен крак на противников футболист. Вчера, в мач от 25-ия кръг на "А" РФГ -  Пазарджик победихме с резултат 1:3, но нищо от преди две години не се бе променило. Заварихме пак съблекалня с размери 9,82 кв. м., където трябваше да се събличат 18 футболисти, а касапницата на терена бе същата, както и репликите - дръжте ги във въздуха, няма да си тръгнат от тук, псувни, закани и прочие. Като по чудо се разминахме без фрактури, а само с контузии. Явно този път Господ ни пазеше. Но следващият път дали ще е  така? Хора от щаба на Тракия скочиха на бой срещу публиката на Марица, където дори имаше жени и деца. Похвално нали... Делегатският пратеник Петър Стайков пък си  седеше кротко на столчето, скръстил крака и чоплеше семки, дошъл да си вземе хонорара и да убие скучния съботен следобед в ден за размисъл преди днешният вот. А този човек, трябва да отговаря за условията и безпроблемното протичане на мача, което не видяхме да изпълнява.

Нашият вратар го попита дали са вкусни семките и не трябва ли да вземе отношение по организацията на мача? Имат ли право хора от щаба да напускат резервата скамейка, опитвайки саморазправа с публиката? Трябва ли да бъдат наказани за това нещо? На тези въпроси Стайков явно се почуства обиден, че му е нарушено спокойствието, скочи от стола за да даде нареждане на главния рефер Стоил Малинов да вдигне жълт картон на вратаря. Адмирации, г-н Стайков. Ако със същия ентусиазъм следяхте за провеждането на футболната среща, организацията и си вършехте работата, за която ви се плаща, може би вчера щеше да има по-нормални условия и по-нормално протичане на футболна среща от ниво 4-та лига на стадиона в Мирянци. Все пак сме в 21-ви век. Вършете си съвестно работата или по-добре дайте път на други хора. Защо не казахте на Малинов да дава картони, когато бе псуван и заплашван от футболистите на домакините? Или сте на принципа - за едни сватба, за други брадва? После не се сърдете, когато някой от футболните отбори в областта са принудени да искат мачовете да им бъдат ръководени от външни съдии. Не се сърдете, а се замислете защо го правят. Към днешна дата, ако не се лъжем вече 3-4 отбора, включително и нашият искат външни арбитри. Предполагам сме станали банални, но да ви припомним, че само клубовете от първата петица харчат годишен бюджет от около 350-400 000 лв. на година.

И всичко това за да съществува футбола в "А" РФГ - Пазарджик. Обаче не футбол като вчерашния. С тези пари се плащат вашите хонорари господа… Но след като се отчитахте с бюлетините на конгреса отново стигаме до максимата, че рибата се вмирисва от към главата. Знаем, че всяко чудо е за 3 дни и последствия няма да има, както беше и през 2019 г. Този път жалби няма да подаваме, защото знаем какъв ще бъде техният резултат. Затова ние, от ръководството на ФК Марица(Белово), участник в първенството на "А" РФГ - Пазарджик, заявяваме, че ще последваме примера на ФК Брацигово и повече няма да гостуваме на стадиона в с. Мирянци. Мотивът е, че здравето на футболистите е най-важно и липсват адекватни мерки и отсъждания на длъжностните лица. Бъдете здрави!".

Редакцията на в-к "Марица" е готова да даде право на отговор на засегнатите страни, в случай, че те намерят това за уместно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ххх

Ххх

04.04.2021 | 20:12

Крайно време е да преключи чобанията !!! 21 век е !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?