32

Втори пожар в Средногорието, кмет призова да не се палят стърнища

Втори пожар е избухнал в Средногорието, след като дни наред огнеборци, горски, доброволци и военни с хеликоптери се опитват да угасят гората над село Елшица. Сходен инцидент, за радост - не толкова голям, е възникнал вчера и в планината над квартал "Сръбенец" край Стрелча. До вечерта обаче той е овладян, за което кметът на градчето Георги Павлов изказа специални благодарности към включилите се в гасенето. Той отправи и призив да не се палят стърнища.

Ето какво гласи обръщението на градоначалника:

Уважаеми съграждани,
По повод възникналия пожар над кв. „Сръбенец“ преди час, както и разразилите се пожари с тежки последици в страната се обръщам с призив да не се палят по никакъв повод стърнища, храсти, слама, суха трева и отпадъци на територията на общината. Да не се палят огньове в гористи райони. Да не се изхвърлят цигари или кибритени клечки.
Призовавам за повишено внимание и съзнателност, за да избегнем опасността от възникване на пожари, поради горещото и сухо време.
Изказвам благодарност на службата за противопожарна безопасност в Стрелча за професионализма, както и на всички доброволци, които се отзоваха и успяха да овладеят пожара над „Сръбенец“.
Инж. Георги Павлов
Кмет на община Стрелча

*Снимки от пожара край Елшица - Рашко Ганчев

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?