32

Връчват Националната награда "Милош Зяпков" в Деня на будителите

Единадесетото издание на конкурса за Националната литературна награда "Милош Зяпков" вече е в ход, а самото отличие ще бъде връчено на 1 ноември, Ден на народните будители. Това става ясно от съобщение на Община Ракитово, която е един от основните организатори на съревнованието.

През февруари, когато поначало обявяваме старта на това литературно мероприятие, все още в страната бяха в сила наложените ограничителни мерки, свързани с пандемията от коронавирус, уточняват от ведомството. Поради това конкурсът не се проведе, а наградата не беше връчена както обикновено на 5 юли, ден преди Празника на Ракитово.

Организаторите се надяват, че до края на периода, в който ще се приемат творби за литературното съревнование, няма да има строги ограничителни мерки, които да осуетят предвидената церемония за връчване на отличията.

Националната литературна награда на името на Милош Зяпков се дава за поезия, хумор и сатира - късите форми (разкази, есета), тъй като той е творил в тези жанрове.
Тази година ще се присъди за издадена през предходната 2021 година книга. Кой ще спечели отличието, решава петчленно жури. Авторите, които искат да участват, могат да изпращат свои книги до 3 октомври. В същия срок номинации могат да правят литературните сдружения и съюзи, издателските къщи, периодичните издания за литература, както и писатели, които не членуват в съюзи.

Желателно е три екземпляра от предложените за награда книги да се получат на адрес: 4640, гр. Ракитово, ул. "Ал. Стамболийски" №4, ОНЧ "Будилник 1898", до Анна Митева - библиотекар, за Националната награда "Милош Зяпков". След приключване на конкурса те се даряват на библиотеката в градчето.

Допълнителна информация може да се получи на тел. 0884 306061 - Анна Митева и 0887 585720 - Мария Гергененова, както и чрез имейл [email protected]

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?