Следвайте ни

Връчиха знамето на дружество "Ген. Вл. Вазов"

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Дружество "Ген. Владимир Вазов", обединяващо служители от запаса и резерва, както и действащи войници, вчера тържествено получи ново знаме. То е изработено с помощта на общинския екип. Направено е от сатен. От едната страна са символите - изображение на кръста от ордена за храброст, девизът "С нами Бог". На обратната страна е трибагреник с карта на Република България, надписи "Съюз на офицерите от запаса и резерва" и дружество "Ген. Владимир Вазов". Знамето бе тържествено осветено от отец Дичев.

Знамето е особен символ на българското войнство, подчерта подп. Калпаков, символ на единност, сплотеност, патриотична насоченост. То се пази като знак на непобедимостта на войнството, под него войниците полагат клетва. Опазването му е въпрос на висш морал. Военната част, която го изгуби, се разформирова. Във войните за национално освобождение и независимост участват 48 формени и 25 неформени знамена. нито едно от тях не попада в ръцете на противника, нито едно не е пленено или изгорено, припомни подп. Калпаков./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?