Следвайте ни

Връчиха почетните отличия в навечерието на Празника на Пазарджик

viber icon

Почетни отличия бяха връчени по традиция в навечерието на Празника на Пазарджик – 21 май. Това стана по време на Тържествената сесия на Общинския съвет, проведена днес. Тази година градът ни няма нов почетен гражданин, но Временната комисия не отхвърли нито едно от предложенията. Така с „Почетен знак“ бяха удостоени бизнесменът и меценат инж. Емил Йончев, литературният критик Никола Иванов, хореографката и общинска съветничка, създала Представителния танцов ансамбъл „Чудесия” - Таня Димитрова, както и колективно волейболният клуб „Хебър“ за успехите му през годината. "Почетна грамота" получиха началничката на Инфекциозното отделение в Областната болница д-р Мария Пишмишева, като отличието бе посветено на всички медици на първа линия в борбата с коронавируса, доброволецът, останал най-дълго в КОВИД-отделението - Иван Вакарелски, писателите Георги К. Спасов и Тодор Каракашев, както и художникът Константин Анастасов.

Сесията започна с Химна на Пазарджик и поздравления по повод на предстоящия Празник на града. 

В приветствието си кметът Тодор Попов подчерта, че градът ни се развива дори в днешните времена на трудности и големи предизвикателства, както и че това се дължи на всеки от гражданите.

„Не мога да не изпитвам чувство на гордост от това как се развива нашият град. Не мога да не изпитвам чувство на гордост от това, че Пазарджик продължава да върви напред благодарение на усилията на всеки един от вас. Още повече съм горд, че сме успешни в такива времена на предизвикателства ние, бидейки успешни и развивайки се, осъзнаваме, че човек чрез делата си трябва да пази и развива тези ценности, които са ни съхранили като народ и нация. Човек трябва да има мечти и да прави всичко възможно да сбъдва мечтите си“.

След кмета на трибуната беше поканен новият областен управител на Пазарджик адвокат Иван Васев, който по-рано тази сутрин встъпи в длъжност и бе представен пред екипа си. Той също поздрави както отличените с почетни звания, така и всички хора в Пазарджик, като увери, че местната власт може да разчита на пълната му подкрепа.

Коментари (1)

Пълна пародия

Пълна пародия

21.05.2021 | 08:33

Пълна пародия

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?