32

Вотът в Пазарджишко започна спокойно, балотаж има в 7 общини

Предприети са необходимите мерки и дейности за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден във втория тур на местните избори. Служителите от структурите на ОДМВР-Пазарджик още вчера поеха за охрана всички изборни секции в региона. В охраната и цялостното обезпечаване на балотажите в областта са ангажирани над 500 служители на вътрешното министерство, съобщават от полицейската дирекция.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected] , както и денонощна телефонна линия в ОДМВР-Пазарджик 034 434 323 и 034 446 256, имейл- [email protected]

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Втори тур на местните избори с провежда в 7 общини, като в 4 от тях избират общински градоначалници.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?