32

Военният министър се среща с ученици в Пазарджик

Възпитаници на Професионалната гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик ще представят изследванията си за историята на 27-ми пехотен Чепински полк

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще се запознае с изследователската дейност на учениците от Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик, посветена на историята на 27-ми пехотен Чепински полк. По покана от директора на гимназията Иванка Ваклинова военният министър ще присъства на откриването на училищен кът и представянето на ученически сборник, посветен на Чепинския полк.

Ще бъдат представени ученически материали за военнослужещи от полка, който е сформиран предимно от населените места на територията на сегашната Пазарджишка област и участва в Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световни войни. Министърът ще разговаря с учениците за значението на историята и традициите в Българската армия.

Срещата е част от дейностите по проекта от Националната програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?