Следвайте ни

Водата в Паша арк пак донесе боклуци (ВИДЕО)

viber icon

Водата в градския канал Паша арк е пусната в началото на земеделския сезон, без да бъде почистено коритото на съоръжението. За това ни сигализираха наши читатели. В изпратено от тях видео се вижда как по течението се влачат отпадъци, кълба суха растителност и тиня.

Хората припомнят, че това се случва не за първи път. И подчертават, че каналът минава през града, съвсем близо е до много жилища, буквално построени на метри от водата. Разлагащите се боклуци почти всяко лято привличат насекоми, а миризмата на моменти е нетърпима.

Коментарите по темата в социалните мрежи са разнопосочни. Повечето потребители са гневни и смятат, че коритото на съоръжението е трябвало да се почисти преди пускането на поливната вода. Други обаче казват, че е чистено основно през февруари и е необяснимо защо за по-малко от три месеца е в този вид. Трети пък резонно отбелязват, че ако хората не хвърлят сметта си в канала, той няма да има нужда от чистене.

Тъй като днес не е работен ден, няма как да се свържем с "Напоителни системи", за да разберем защо Паша арк - една от атракциите на Пазарджик, е в този нелицеприятен вид. Ще направим това в следващите работни дни идната седмица.

*Видеото е публикувано в групата "България" във Фейсбук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?