32

Влак “Марица“ тръгна по маршрута на теснолинейката

Годината завършва с още един дълго чакан ден за една идея, която най-сетне е факт. Тръгна най-новият влак по теснолинейката - "Марица", отлаган една година поради траен недостиг на локомотиви - съобщи Кристиан Ваклинов от Гражданско сдружение "За теснолинейката". - И пътници не липсваха. Тепърва ще се множат и ще докажат смисъла на тази новост! 

Влакът се явява междинен на сегашните влакчета от Септември в 08:50 и 12:45 ч., и заминава в 10:50 ч. (с връзки от София и Пловдив). Преминава през Велинград в 12:28 ч. и достига най-високата гара на Балканите Аврамово в 13:40 ч. След кратък престой тръгва обратно в 14:00 ч. и в 15:20 е във Велинград - между сегашните влакове в 13:35 и 17:30 ч. На Септември също има удобни бързи връзки за София, Пловдив, Стара Загора, Димитровград и Свиленград.

На практика това е най-удобната опция за най-търсената от туристите разходка - от Велинград до Аврамово и обратно, защото така престоят на най-високата гара е 20 минути, а досега трябваше да се чака влак в обратната посока близо час и половина, което зимата е доста неподходящо.

Припомняме, че около Малкото влакче се очакват още добри новини до края на 2022-ра. След двегодишно прекъсване заради пандемията тази година ще има не едно, а три коледни пътувания, билетите за които вече са в продажба. На 17 и 18 декември пуска по колоритната линия, прекосяваща три планини, парен локомотив. А на 26-и предстои празничният воаяж, организиран от Гражданско сдружение "За теснолинейката". Тогава редом с пасажерите във вагоните ще пътуват Дядо Коледа и Снежанка, а за най-малките ще има интересни изненади.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?