Следвайте ни

Висока избирателна активност в Стрелча, в Септември вотът е вял

viber icon

Висока активност на гласоподавателите отчитат от Общинската избирателна комисия в Стрелча. До 10,00 часа през секциите са минали 15% от имащите право да участват в днешния частичен вот за кмет на средногорската община. За поста се борят трима претенденти - досегашният градоначалник Стойно Чачов, Георги Павлов и Димитър Кунчев.

В Септември, където също гласуват за нов кмет, активността е по-скоро вяла - малко над 6 на сто. Това е обяснимо, като се има предвид, че кандидатката е само една - Васка Рачева, съпругата на отстранения от поста заради конфликт на интереси екскмет Марин Рачев. Интересна подробност обаче е, че въпреки състезанието с един-единствен участник победата й не е гарантирана. 

Възможно е единственият кандидат за кмет на първия тур да не получи повече от половината от действителните гласове, предвид възможността на избирателя да гласува в интегралната бюлетина с квадратчето „Не подкрепям никого“. В този случай на първия тур няма избран кмет.

На втория тур единственият кандидат за кмет ще бъде избран независимо от броя на действителните гласове, които е получил, ако е различен от нула гласят пояснения на ЦИК за такива случаи.

Активността в Белово към 10,00 часа все още не е обявена от Общинската избирателна комисия.
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?