Следвайте ни

Вицепремиер повежда листата на ГЕРБ в Пазарджик

viber icon

Утре в 13 часа ще паднат и последните неизвестни около листата на кандидатите за народни представители на коалицията ГЕРБ-СДС в 13-ти МИР - Пазарджик.

Тогава в местната РИК ще бъдат регистрирани имената на всички утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и КС на СДС имена. 

Според неофициална информация на „Марица” за втори пореден път водач на ГЕРБ в 13-ти МИР – Пазарджик ще бъде Екатерина Захариева, която е вицепремиер и министър на външните работи.

Ако не се случи някаква голяма изненада в последния момента втората позиция е поверена на областният лидер на гербаджиите - Найден Шопов. До последно за това място се спрягаше и името на действащият губернатор Стефан Мирев, но източник на „Марица” в ГЕРБ сподели, че дилемата окончателно е била решена в полза на Шопов.

При това положение Стефан Мирев отива на позиция 4, тъй като третото място е запазено за представителя на гражданската квота Валери Вълков. 

Петата позиция пък е отредена за коалиционните партньори от СДС. Те са номинирали за нея Малина Златева. Веднага след нея се нарежда директорът на областния инспекторат на образователното министерство Валентина Кайтазова, която в момента е общински съветник на ГЕРБ в Пазарджик. 

Сигурно в листата е присъствието на досегашните народни представители на ПП ГЕРБ Димитър Гечев(Велинград), Десислава Костадинова(Пещера) и Десислава Тодорова(Пазарджик), както и на Лозана Василева – зам.-министър на земеделското министерство, също пазарджиклийка.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нов бардак

Нов бардак

01.03.2021 | 05:02

Стари труженички..

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?