102

Велинградчанка е с приз за "Учител на годината"

Носител на две престижни награди стана старши учителят от велинградското СУ "Св. св. Кирил и Методий" Илияна Гагова. Тя бе отличена с диплом на СБУ за "УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2024" по време на 27-мия Национален конкурс, в направление "Хуманитарно".

В заключителния етап на конкурса тази година бяха номинирани 70 учители и директори в десет направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители наставници. Със званието „Учител на годината” бяха отличени общо 22 педагози, a oфициален гост на церемонията бе и президентът Румен Радев.

От страна на МОН Илияна Гагова бе удостоена и с Грамота за "дългогодишна, цялостна трудова дейност в системата на предучилищното и училищно образование".

Тя има вече 25 години трудов стаж в областта на образованието, а от 2017 г. преподава в СУ "Св. св. Кирил и Методий" по Български език и Литература. Илияна Гагова е избирана на три пъти за учител на годината във велинградска община, научи още "Марица". 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?