32

Велинградчани с петиция срещу музикален тормоз

Граждани настояват институциите да си изпълнят задълженията срещу непоносимия шум от "Анезица"

Петиция против силната музика, която се носи почти непрекъснато от велинградския квартал "Анезица", подеха граждани на родопския град. Реакцията им идва, след като от години са подложени на шумов тормоз.

Подписката се събира и на хартия, не само в интернет, където резултатите рядко се признават за легитимни. След приключването документът ще бъде внесен по официалния ред в деловодството на Община Велинград. Петицията ще бъде адресирана до кмета д-р Костадин Коев и председателя на Общинския съвет Любомир Перчинков. Копия ще бъдат подадени в полицията в града, както и в Регионалната здравна инспекция в Пазарджик с надеждата институциите да си изпълнят задълженията и да отърват гражданите от звуковия терор.

"От дълги години жителите на Велинград са подложени на денонощен шумов терор. Той няма график и не се съобразява с общинските наредби, нито с общочовешките физически нужди от почивка и спокойствие. Силата на децибелите, бълвани от мощни озвучителни уредби, които се носят от махалата "Анезица" в посока на кварталите Чепино и Лъджене, превишават нормалните норми за слушане и търпимост. Настояваме компетентните органи в лицето на Община Велинград и РУП да предприемат всички необходими мерки за връщане на реда, спокойствието и тишината в града", пишат в обръщението си инициаторите на петицията.

Жители на Велинград пък се питат защо досега никой от ресорните служители не е направил необходимото, за да се спазва общественият ред, след като има изрична забрана за озвучаването на открити площи в жилищни райони и в зони за отдих за времето от 14:00 до 16:00 и от 23:00 до 06:00 часа. В коментарите си граждани припомнят, че проблемът е поставян многократно пред местната власт, но засега не усещат желание да се въведе ред, за да се гарантира комфортът на всички граждани.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

27.09.2022 | 17:47

бърз и сериозен кредит за физически лица и фирми Нашата финансова институция е специализирана в договори за заеми за хора, които имат затруднения с банките. Ние предлагаме заеми от 5000 евро до 800 000 евро. лихвения процент от 2,5% години със срок на погасяване до 25 години за вашите нужди свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?