32

Велинград отново се присъединява към Световния ден на ходенето

Българска федерация „Спорт за всички” организира за 30-ти пореден път Националната спортна проява „Световен ден на ходенето-2022“ с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Мероприятието е част от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”, а в световен мащаб е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
     Световният ден на ходенето ще се проведе на 8 октомври в 15 български общини: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.
     Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
     Община Велинград и тази година ще стане част от проявата. В събота от 10:00 часа с походи до близки местности отново ще се включат ученици от велинградските учебни заведения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?