Следвайте ни

Велинград е част от Пробното преброяване на населението

viber icon

В Малката заседателна зала на общинска администрация Велинград се проведе работна среща, на която бе обсъдено провеждането на пробно преброяване на населението и жилищния фонд през 2020 г.

В него са включени три района в страната: Велинград, Студентски град в София и Община Разград. Преброяването на Велинград включва кв, Чепино и кв. Анезица, с. Света Петка и с. Чолаково.  То ще бъде проведено през месец март, като между 9 и 13 март - ще има пробен обход на районите.

Ще бъдат ангажирани преброители и контрольори, които ще проверяват вече свършената работа, които ще се набират в края на месец февруари.

Основната цел на преброяването е да събере и предостави качествена и изчерпателна информация за броя, демографската структура и социално- икономическите характеристики на населението.

В срещата участваха секретарят на община Велинград Тодор Янков, директорът на дирекция „АДУС” Натали Видаркинска, началникът на отдел „Гражданско състояние” Катя Георгиева, началник на „ТСУ” Янко Чолаков, председателят на НСИ и неговият заместник Сергей Цветарски и Диана Янчева, както и представители на института.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?