32

Величково представи красотата на българския фолклор на стрелчанска сцена

Красота  за очите и радост за сърцата бе фолклорната програма, представена от НЧ "Отец Паисий - 1930" - с. Величково, област Пазарджик на лятната сцена в Стрелча на 19 август в рамките на културната програма  "Тематичен уикенд".

Три фолклорни формации участваха в спектакъла на гостите от Величково "Красотата на българския фолклор", финансиран от Националния фонд " Култура" - Детска фолклорна група „Величковче“ към ОУ „Васил Левски“ с художествен ръководител Емилия Апостолова, Женска певческа група “Згарлийка“ (по старото име на селото) с ръководител Иванка Консулова и Танцов клуб "Детелина" с ръководител и хореограф Мария Бензарова.

Темата на представлението не бе чужда на многолюдната стрелчанска публика - възстановка на летните обичаи, свързани с традиционния празник на селото Илинден - Герман и Пеперуда. Сцената и пространството около нея бе наситено с багрите и ритмите на българското народно творчество, представено от талантливите изпълнители на възраст от 8 до 80 години.

Публиката изрази признанието си към гостите от Величково като се присъедини към фолклорните танци и оформи  най-голямото хоро, виждано някога в Градския парк на Стрелча.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?