32

Величково избра Мария Загарьова с 85% от гласовете

Във Ветрен дол ще има балотаж, продължават Димитър Христосков и Александър Андреев

Мария Загарьова от ВМРО е новата кметица на Величково. Това е резултатът от проведените вчера частични местни избори, в които за нея гласа си са дали 338 жители на селото, а за опонентката й Мария Благоева от "Демократична България" - 60. Вотът е преминал при избирателна активност от 51,75% - от 773-ма с право на глас до урните са отишли 400 души.
Във Ветрен дол вчера също имаше частични местни избори, след които обаче няма сигурен победител, поне засега. Двама от кандидатите отиват на балотаж. Това са досегашният кмет Димитър Христосков, издигнат от "Републиканци за България", и Александор Андреев, издигнат от инициативен комитет с подкрепата на БСП. Те имат съответно 214 и 182 гласа, така че двубоят помежду им продължава и следващата неделя. От състезанието отпада Нина Георгиева, също издигната от инициативен комитет. Активността в селото е била 44,18%.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
пичага

пичага

04.03.2022 | 09:56

Александър Димитров Андреев е роден в Пловдив през 1962 година. Вербуван през 1980 г. с псевдоним „Пенев“, а е ръководен от о. р. Иван Баймаков. Структурите, в които е осъществявал сътрудничеството си Андреев, са: Управление 03, отдел 04, отделение 03 – ДС. Документи, въз основа на които е установена принадлежността му към органите по чл. 1

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?