Следвайте ни

Величествен кръст ще пази спомена за обаятелния Георги

viber icon

Величествен кръст ще запази спомена за Георги Арнаудов - момчето с неугасваща усмивка, което не можа да пребори рака, но остави светла диря, като успя да обедини и да направи по-добри хиляди хора. Християнският символ вече се издига над Паталеница, откъдето са част от близките на обаятелния младеж, до Атанасова черква. Своеобразният мемориал е със символичната височина 19 метра, защото Георги си отиде от този свят едва на 19 години. Откриването му предстои тази събота, 10 октомври, от 12,00 часа, съобщиха негови близки.

"Той не се страхуваше от нещата, които му се случват.
Винаги се показваше пред хората щастлив и позитивно настроен. Беше силен и се усмихваше и в най-трудните моменти. И ние няма да забравим неговата усмивка и борбеният му дух.
След Христовото Възкресение кръстът се е превърнал във велик знак на Божията любов и на човешкото спасение. Няма друга сила, чрез която бихме могли да победим злото, освен силата на Кръста.
Георги вече не е тук , но този знак бе поставен, за да бъде спомен за него.
Каним Ви на откриването и освещаването на Възпоменателния християнски кръст, което ще се състои на 10 октомври, събота, от 12 часа в местността Атанасова черква в землището на село Паталеница.
Искаме този кръст да запази спомена за едно борбено момче, което завинаги остана на 19 години. Нека да защитава от болести и от злини жителите на с. Паталеница и община Пазарджик.
Нека всеки от нас погледне към кръста, нека открием пътя към любовта, смирението и добротата" - съобщиха близки на момчето чрез страницата "Да помогнем на Георги" във Фейсбук.

"Борбата му успя да обедини хиляди хора. Усмивката на това дете зареждаше всички, които вярваха и усещаха силата на духа му. Трудно е да се пише за Георги, защото хиляди сълзи ще потекат, но и толкова души ще се стоплят", допълват от сайта "Паталеница-Баткун".

*Снимка - Никола Колев

Момчето издъхна в началото на юни след тежка битка със Сарком на Юинг. В опит да му осигурят лечение в чужбина семейството му и негови приятели организираха кампания за набиране на средства, превърнала се в обединяваща кауза за хиляди хора. За жалост, терапията му не даде желания резултат. В мислите ни Георги остава усмихващия се напук на всичко млад боец със заразителен оптимизъм.
"Но истината е, че каубоя в момента изглежда така - малко поотслабнал, но това само показва, че минавам през всичко. Усмихвайте се и вие! Понякога съм депресиран, понякога изнервен, в повечето случай съм усмихнат и силен!" - бяха последните думи, които слънчевият младеж публикува в профила си. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?