32

Вековен юбилей чества СУ "Васил Левски" във Велинград

Иновации и атрактивни прояви съпътстват програмата за стогодишнината на школото

Стогодишен юбилей чества велинградското СУ "Васил Левски", като екипът отново акцентира върху иновациите, които отдавна са част от обучението на децата в школото, но и на атрактивни и любопитни прояви. Програмата вече е в ход и до момента са проведени няколко спортни турнира и туристически поход до местността Гергевана. До 13 май обаче предстоят още редица интересни мероприятия, съобщи директорът на учебното заведение Емил Моллов.
Вековният юбилей ще остане в историята с книга, съчетаваща традиционния печат с дигиталните технологии. В нея ще бъдат представени бивши и настоящи преподаватели от екипа, както и успешно реализирали се възпитаници на училището. Всички те вече са били герои в интервюта за школската телевизия "Междучасие ТВ", която излъчва емисии всяка седмица в собствен YouTube канал и е създадена, за да даде възможност на средношколците както да развиват езиковата си култура и самоуверено да се изявяват пред публика, така и да развиват уменията си в областта на технологиите чрез заснемането, обработката и публикуването на видео матирали. До снимката на всеки герой ще има QR код, който препраща към телевизионното интервю.
Школото има и свое радио, а децата всяка сутрин са посрещани с музика за по-добро настроение. В дните около празника пък ще звучат изпълнения на даровити възпитаници, които ще свират на саксофон, синтезатор, родопска гайда, тамбура и други инструменти.
Шест концерта пък ще бъдат проведени в следващите дни на централния площад във Велинград по повод на стогодишнината. Част от тях са поздрави от детските градини в града, от училищата, от читалищата, планирани са още Ден на випуските, Ден на фолклора и танцовото изкуство, Ден на поп и рок музиката, като междувременно публиката ще види на сцена обичани изпълнители като Иван Дяков, Илия Луков, "Мюзик Фактор", Б.Т.Р., а в Деня на театралното изкуство ще бъде представена постановката "Железният светилник" на Театър "Българска армия". Предвидени са и изяви на талантите на СУ "Васил Левски", а в последния ден от поредицата празненства ще има празнично шествие от училището до площад "Николай Гяуров". В него ще се включат и 50-годишни мажоретки-ветеранки, бивши възпитанички на средното школо. Те се подготвят с вълнение за атрактивната проява, която ще ги върне в детските им години, издаде Емил Моллов. Едно от най-значимите събития в програмата пък е откриването на новосъздадения STEM център на изключително високо технологично ниво със зала за конструиране и програмиране на роботи, зала за дебати и презентиране, зала за приобщаващо образование и модерно телевизионно студио за "Междучасие ТВ", отговарящо на всички съвременни стандарти оборудвано с професионална техника, 4К-камера, LED осветление, изолационни панели и нови микрофони, включително "брошки".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?