Следвайте ни

Веге парти събира фенове на здравословния живот

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
И тази година Вегетариански Клуб Пазарджик организира своето веге парти по случай световния ден на вегетарианството, съобщават организаторите. Отново ще се съберем, за да похапнем вкусна вегетарианска храна. Нашият скромен екип ще приготви вегански ястия. Всеки, който желае, може да сподели своята любима веганска и домашно приготвена изненада. Нека всеки сложи листче с името на своето ястие и неговите съставки и молим, не се страхувайте да използвате въображението си. Няма да върнем храна, дори тя да е наименувана „Девета симфония”, казват организаторите.

Тази година събитието предвижда и представянето на двама знаменити български художници. Избрани са, защото също са били част от изграждането на вегетарианската култура в България. Владимир Димитров – Майстора и Борис Георгиев са живели и активно работили през 20-те години на XXв., но колкото и добре да са познати днес имат и недотам изследвана страна. Те са имена - емблема на българския дух, особено това на Майстора, но и катализатори на източната култура у нас. Борис Георгиев е по-малко известен. Прекарва почти целият си живот извън пределите на България. Неговото творчество е плод на пътешествията му из Изтока и Европа както и на многократните му завръщания в родината. Срещата на двете сродни натури е неизбежна и те предприемат заедно пътуване из Италия. Ще ви разкажем повече за тази малко известна страна от живота и творчеството на двамата художници като ви потопим в един друг - позабравен свят.

Мястото е Арт - кафе клуб "Галерия". Часът - точно 17. Входът е свободен. Организаторите са добре познатите ентусиасти от предишни издания - Десислава Ангелова, Станислава Етова, Ани Стойкова, КДК и приятели.
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?